Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δες το trailer της νέας ταινίας του Tom Cruise, «Oblivion»





Την αλήθεια μας θα την πούμε. Αγαπάμε καλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που μας ιντριγκάρουν χάρη στο αξιοπρεπές story τους (δε περιμένουμε δε και καμιά παρθενογένεση), και την καλοδουλεμένη τους σκηνοθεσία....



Έπειτα από το πρόσφατο «Looper» το οποίο αποτέλεσε μια όαση, μέσα στις μουντές και μάλλον βαρετές, sci-fi ταινίες, φαίνεται πως έρχεται μέσα στο 2013 και η σειρά ενός νέου σκηνοθέτη, με έναν “παλιό” star, να κυριαρχήσουν στην εξω-γήινη φαντασία μας: η “Λήθη” («Οblivion») είναι εδώ και μαζί της φέρνει και τον Tom Cruise.







Ο σκηνοθέτης του «Tron: Legacy», Joseph Kosinksi, επιστρέφει έπειτα από το ντεμπούτο-sequel της ταινίας του 1982, με μια νέα, φαντασμαγορική προσπάθεια, η οποία όπως μας προϊδεάζει το trailer, υπόσχεται άφθονη δράση και μπόλικες ανατροπές.







Η υπόθεση επικεντρώνεται στην αποστολή ενός βετεράνου στρατιώτη (Cruise), ο οποίος παίρνει εντολή να επισκεφθεί έναν απομακρυσμένο πλανήτη, προκειμένου να εξολοθρεύσει τα τελευταία δείγματα μιας εξωγήινης φυλής η οποία τον κατοικεί. Όταν όμως εκεί καταφτάσει και ένας απρόσμενος επισκέπτης, η αποστολή, οι μνήμες και ολόκληρη η υπόσταση του στρατιώτη, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση, από τον ίδιο του τον εαυτό…



Η υπόθεση της ταινίας, μπορεί να μην αποτελεί αυτό ακριβώς που λέμε πρωτότυπο σενάριο, όσον αφορά το καθαρό περιεχόμενό της, έχουμε όμως την χαρά να βλέπουμε και πάλι μια καθαρόαιμη sci-fi περιπέτεια, που βασίζεται σε original σενάριο, δια χειρός Joseph Kosinski και μιας ακόμη ομάδας σεναριογράφων (κρατήστε εδώ οτι το σενάριο, βασίζεται στο ομώνυμο comic book που έγραψε ο Kosinksi μαζί με τον συγγραφέα, Arvid Nelson.





H γεύση που μπορείτε να πάρετε από το παρακάτω trailer, είναι αρκούντως χορταστική, καθώς μέσα σε ένα περιβάλλον που θυμίζει post apocalyptic καταστάσεις, θα δείτε έναν αγέραστο Tom Cruise (που μάλλον έχει πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο) να τρέχει, να μάχεται και να διερωτάται για την ίδια του την ύπαρξη, εν μέσω εξωγήινων πλασμάτων (τα οποία ποτέ δε βλέπουμε καθαρά), εντυπωσιακών CGI σκηνικών και διαρκών εκρήξεων.

Αυτό βέβαια που είναι εξίσου ενδιαφέρον, είναι το εντυπωσιακό cast που έχει συγκεντρωθεί και περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Morgan Freeman, η Melissa Leo, η ανερχόμενη Βρετανίδα Andrea Riseborough, η stunt woman Zoe Bell (αγαπημένη μοφή του Quentin Tarantino), η Οlga Kurylenko και ο Nikolaj Coster-Waldau, γνωστός από το Game of Thrones, ως Jaime Lannister.




H ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες, στις 19 Απριλίου 2013. Μέχρι τότε, εσυ τσέκαρε το trailer και ετοιμάσου για ένα ακόμη overdose επιστημονικής τεστροστερόνης. Hell yeah!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου