Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Aston Martin Hybrid Hydrogen Rapide S. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο με υδρογόνο.



Η Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα ότι το Hybrid Rapide S θα είναι το πρώτο υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο το οποίο θα λάβει μέρος σε ένα διεθνές γεγονός και παράλληλα το πρώτο σπορ όχημα με μηδενικές εκπομπές CO2 που θα λάβει μέρος στον 24ώρα αγώνα αντοχής του Νίρμπουργκρινγκ (19-20 Μαίου).

ΚINHTΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΚINHTΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Η Aston Martin σε συνεργασία με την Alset Global hydroge, ειδική στο υδρογόνο, κατάφερε να αναπτύξει ένα πρωτότυπο twin turbo 6.0-λίτρων V12 κινητήρα, ο οποίος λειτουργεί, είτε με βενζίνη, είτε με υδρογόνο, είτε με συνδυασμό αυτών των δύο.
Με καύσιμο το υδρογόνο, το αυτοκίνητο θα έχει μηδενικές εκπομπές CO2 , καθώς το μόνο πράγμα που θα βγαίνει από τις απολήξεις της εξάτμισης θα είναι σταγονίδια νερού.
Το σύστημα διαθέτει ένα συλλέκτη καυσίμου υδρογόνου, δεξαμενές αποθήκευσης και τροποποιημένο σύστημα διαχείρισης κινητήρα για τον έλεγχο της διαδικασίας καύσης σε κάθε λειτουργία οδήγησης. Οι δεξαμενές υδρογόνου είναι κατασκευασμένος από υπερ-υψηλής αντοχής ίνες άνθρακα και χωρούν 3,5 κιλά  υδρογόνου σε πίεση 350 bar. Αν και επισήμως δεν έχουν δοθεί άλλες πληροφορίες, εν τούτοις οι φήμες λένε ότι με αυτό το καύσιμο (τα 3,5 κιλά υδρογόνου δηλαδή) το αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία 250 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου