Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Έκθεση αυτοκινήτου Νέας Υόρκης 2013: τα καλύτερα αυτοκίνητα




Range Rover Sport (© Motoring Research)Η έκθεση αυτοκινήτου 2013, στην Νέα Υόρκη είχε μία βρετανική μάρκα που επικράτησε όλων, την JLR. Το Range Rover Sport δικαίως έκλεψε τις εντυπώσεις αν και χρωστάει πολλά στον Daniel Craig. Το ασυνήθιστο Jaguar XKR-S GT ήταν μία έκπληξη που μπορεί να μας εντυπωσίασε με το εξωτερικό της αλλά είχε πολλά άλλα χαρακτηριστικά για να μας κινήσουν το ενδιαφέρον. 









Η έκθεση είχε και αρκετές αποκαλύψεις με μερικά αυτοκίνητα να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση παγκοσμίως ενώ είδαμε και κάποια που προορίζονται αποκλειστικά για την Αμερικάνικη αγορά. Το MSN Cars διάλεξε τα αγαπημένα του από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2013 και σας τα παρουσιάζει.


Range Rover Sport (© Motoring Research)

Jaguar XKR-S GT
Κανείς δεν το περίμενε αυτό. Το XKR-S ήταν ήδη αρκετά «επιθετικό» αλλά όχι τόσο όσο θα ήθελα οι άνθρωποι στην Jaguar. Έτσι αποφάσισαν να τα δώσουν όλα και να μην ενδιαφέρουν καθόλου για την εμφάνιση του νέου μοντέλου δημιουργώντας την νέα XKR-S GT.
Η Jaguar πιστεύει πως στην Γερμανική πίστα Nurburgring θα τερματίσει 10-15 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από την XKR-S. Αυτή είναι μία τεράστια διαφορά. Μπορεί να μην το βρίσκετε όμορφο, όμως πρέπει να παραδεχτείτε πως κάθε ένα κομμάτι που προστέθηκε σε αυτό το μοντέλο βρίσκετε εκεί για καθαρά λειτουργικούς λόγους και δεν επιλέχθηκε για αισθητικούς λόγους. 

Range Rover Sport (© Motoring Research)



Mercedes-Benz CLA 45 AMG
Η παρουσίαση της Mercedes-Benz CLA 45 AMG ήταν παραδόξως χαμηλών τόνων, και ίσως γι’ αυτό υπερίσχυσαν η Jaguar και το Land Rover. Παρόλα αυτά  δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακό. Αυτό το θηριώδες τετράθυρο κουπέ σίγουρα θα συζητηθεί για τις επιδόσεις του. 
Είναι πανέμορφο, με εξαιρετικές γραμμές και μοναδικές καμπύλες. Οι Βρετανοί θα το λατρέψουν αφού ο δίλιτρος χειροποίητος κινητήρας των 360 ίππων, συνοδεύεται από τετρακίνηση για να εξασφαλίσει 0-100 σε περίπου 4.5 δευτερόλεπτα.
Range Rover Sport (© Motoring Research)



Kia Soul
Το Kia Soul πρώτης γενιάς το υποδεχτήκαμε με μεγάλο ενθουσιασμό, που όμως σύντομα καταλάγιασε. Έτσι, ήρθε το νέο μοντέλο με το ίδιο χαρακτηριστικό εξωτερικό αλλά με μερικά έξτρα βελτιωμένα στοιχεία. 
Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στις ΗΠΑ, φαίνεται να παίρνει την θέση του αντιπάλου του και πρώτου σε πωλήσεις Nissan Juke.

Range Rover Sport (© Motoring Research)


Jeep Cherokee
Η Cherokee πριν χρόνια άνοιξε την αγορά για το μεσαίο SUV και για δεκαετίες πούλησε εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. 
Το ιδιαίτερο με το νέο μοντέλο ήταν το styling. Να επισημάνουμε ότι από κοντά είναι πιο όμορφο από ότι στις φωτογραφίες και ίσως να είναι θέμα συνήθειας οι νέες γραμμές του. Θα δούμε. 

Range Rover Sport (© Motoring Research)



Chevrolet Camaro Z/28
Η Chevrolet αποκάλυψε το νέο Camaro Z/28 στην New York, βασισμένο σε λογική τζιπ. Αυτό το αυτοκίνητο πρέπει να το ακούσετε για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. 
Έχει 7 λιτρο κινητήρα V8 με περίπου…. 500 άλογα ιπποδύναμη, που το κάνει γρηγορότερο από την Camaro ZL1 κατά 3 δευτερόλεπτα. Οι κατασκευαστές έβαλαν τα δυνατά τους για να το κάνουν όσο ελαφρύτερο μπορούσαν ακόμα και τοποθετώντας λεπτότερα τζάμια στα πίσω παράθυρα. Θα κάψει καρδιές!

Range Rover Sport (© Motoring Research)



Cadillac CTS
Η Cadillac σταδιακά προσφέρει στην αγορά τον αντίποδα της Σειράς 5 της BMW. Το συγκεκριμένο, με τόσο εκλεπτυσμένο εξωτερικό που θα μπορούσε να είναι ακόμα και concept car υπόσχεται μοναδικές επιδόσεις και μπορεί να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα. 
Με τον νέο twin-turbo V8 κινητήρα, 420 ίππων και πολύ ελαφρύτερο από την BMW, είναι ένα πολύ δυνατό μοντέλο. Μάλιστα η Cadillac δεν τσιγκουνεύτηκε τίποτα για να φτιάξει το εσωτερικό αυτού του αυτοκινήτου πλήρως εξοπλισμένο τεχνολογικά. Η μόνη μας απορία είναι η εξής: πότε επιτέλους θα αποφασίσει η εταιρία να το παρουσιάσει στην Ευρώπη ώστε να το δοκιμάσουμε;

ΚINHTΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ


Range Rover Sport (© Motoring Research)


Jaguar XJR
Η Jaguar κατασκευάζει την σειρά R εδώ και 25 χρόνια, αρχικά για πίστα και στην συνέχεια το πρώτο XJR τα έβγαλε και στον δρόμο. Έτσι είναι πολύ ταιριαστό που η 25 επέτειος της εταιρίας την βρήκε με ένα ολοκαίνουργιο XJR.
Δεν του λείπει η ιπποδύναμη αφού έχει 550 άλογα αλλά έχει και σημαντικές βελτιώσεςι στην εμφάνιση που κάνουν το Audi S8 να ντρέπεται. 

Range Rover Sport (© Motoring Research)


Honda Odyssey
Ενώ στην Ευρώπη δεν έχουν μεγάλη πέραση, οι Αμερικάνοι ακόμα αγαπάνε τα minivans τους. Το Honda Odyssey θα τους κατενθουσιάσει. 

Σημείο κλειδί: περιλαμβάνει ηλεκτρική σκούπα. Και, ναι, λέγεται Hondavac. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα σας κάνει να το προτιμήσετε βέβαια...

Range Rover Sport (© Motoring Research)

SRT Viper Time Attack
Αυτό το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί ξεκάθαρα για να καταρρίπτει ρεκόρ. Αυτοκίνητο πίστας με μόνο 33 μοντέλα να έχουν βγει από το εργοστάσιο και με κινητήρα V10 8.4 λίτρων, δεν ήταν από τα διακριτικά οχήματα της έκθεσης. 
Το χρώμα του άλλωστε τα λέει όλα: ‘Crusher Orange’ ή «Πορτοκαλί που Τσακίζει»…

Range Rover Sport (© Motoring Research)


VW Golf
Θα πείτε, τι το ξεχωριστό έχει ένα VW Golf? Τίποτα ξεχωριστό για εμάς τους Ευρωπαίους, αλλά από την άνοιξη γίνεται πολύ ξεχωριστό για την Αμερικάνικη αγορά. Ξεκινάει η κατασκευή του στην Αμερική, και σταματάει η εισαγωγή του από ξένες αγορές. 
Τα σχέδια της VW για να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά προχωράνε επιτυχώς, κυρίως με τον ενθουσιασμό που φέρνει η διάθεση στην Αμερικάνικη αγορά του Golf GTI. Πολύ πιθανό η VW να βρει το αδύναμο σημείο των Αμερικανών. 

Range Rover Sport (© Motoring Research)

Lincoln MKZ
Η Lincoln MKZ  ήθελε να γίνει το αντίπαλο δέος της BMW Σειράς 3, αλλά στην αρχή δυσκολεύτηκε λίγο. Τελικά όμως η εταιρία είναι έτοιμη να κατακτήσει την αγορά. 
Και μάλιστα το κάνει σχετικά καλά. Μοντέρνο εξωτερικό, ποιοτική σχεδίαση και υλικά στο εσωτερικό και όλα αυτά σε συνδυασμό με την πιο προηγμένη τεχνολογία. Αυτό που κερδίζετε είναι η ευχάριστη και ομαλή οδήγηση ενός Ford αλλά σε σχεδίαση και μάρκα που αποπνέει περισσότερη πολυτέλεια. Και ελπίζουμε το μήνυμα αυτό να περάσει στους επίδοξους αγοραστές γιατί το μέλλον της Lincoln εξαρτάται από το πας θα τα πάει εμπορικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο…


Range Rover Sport (© Motoring Research)
Dodge Challenger SRT8 Core
Βρήκαμε το πιο έντονα μωβ αυτοκίνητο στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Ήταν το όμορφο Dodge Challenger SRT8 Core. Με μοναδικό ρετρό, 1970s αέρα, δεν μοιάζει με κανένα άλλο και σίγουρα θα γυρίσουν πολλά κεφάλια αν αποφασίσετε να το πάρετε για μία βόλτα. 
Βέβαια, υπάρχει περίπτωση να τρομάξουν και αρκετοί αφού φοράει έναν V8 κινητήρα, χωρητικότητας 6,5 λίτρων και 470 ίππων.
Range Rover Sport (© Motoring Research)
BMW 135is Coupe
Αυτός ο μικρός θησαυρός έχει βγει στην αγορά των ΗΠΑ από το καλοκαίρι του 2012. Το πιο πιθανό είναι πως το βλέπετε πρώτη φορά καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Με 320 ιπποδύναμη είναι αρκετά πιο δυνατό από το standard 135i.
Οι 18άρες ζάντες και η M Performance εξάτμιση το κάνουν να ξεχωρίζει ειδικά επειδή το υπόλοιπο εξωτερικό δεν έχει καθόλου νίκελ, αλλά ματ μαύρο φινίρισμα. Το θέλετε; Με περίπου $45,600 μπορείτε να πάτε στις ΗΠΑ και να το κάνετε δικό σας. Φθηνότερο και καλύτερο από την M135i, που σκοπεύατε να αγοράσετε, σωστά;

Range Rover Sport (© Motoring Research)

BMW 3 Series GT
Στην έκθεση της Νέας Υόρκης, καταφέραμε να εξετάσουμε πιο διεξοδικά την BMW Σειρά 3 GT. Πρώτη φορά την γνωρίσαμε στην Γενεύη στις αρχές του προηγούμενο μήνα και φαίνεται πως τώρα την διεκδικεί και η αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. 
Η δική μας άποψη είναι ότι είναι πολύ καλύτερη από  την Σειρά 5 GT. Με καλύτερες αναλογίες, ελαφρύτερη και, μετά την δοκιμή που κάναμε στις πίσω θέσεις, αρκετά πιο άνετη. 
Range Rover Sport (© Motoring Research)
Rolls-Royce Wraith
Η Rolls-Royce Wraith τράβηξε τα βλέμματα στην έκθεση της Γενεύης, αλλά όχι για τους λόγους που θα ήθελε. Την μεγαλύτερη εντύπωση έκανε το σχέδιο αυτού του αρκετά μεγάλου coupe.
Στην Νέα Υόρκη όμως φαίνεται καλύτερη και γι’ αυτό ευθύνεται η καλύτερη επιλογή χρώματος. Το έντονο με μπλε με λευκή διχρωμία στην οροφή γράφει πολύ καλύτερα από το σκούρο μπεζ που είδαμε την προηγούμενη φορά. Βέβαια, μπορεί να βοηθάει και το γεγονός ότι είμαστε στις ΗΠΑ και όλα φαίνονται μοιάζουν μικρότερα εδώ. 

Range Rover Sport (© Motoring Research)
Shelby 1000 R/C
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι καμία ιπποδύναμη δεν θα είναι ποτέ αρκετή. Στην Shelby έβαλαν σκοπό να μας αποδείξουν πως αυτό δεν ισχύει και κατασκεύασαν το θηριώδες Mustang 1000 R/C με 1,200hp. Ναι, καλά διαβάσατε, 1,200hp.
Με κόστος $210,000, μικρό για μία Mustang, αλλά και για οποιαδήποτε άλλο αυτοκίνητο που καταφέρνει να ξεπερνά σε δύναμη ακόμα και μία Bugatti Veyron.  Δεν έχουμε ιδέα πως συμπεριφέρεται, καθώς δεν μας το έδωσαν για βόλτα, αν και δεν είμαστε σίγουροι πως θα το παίρναμε.


Range Rover Sport (© Motoring Research)

Ford Flex
Η Ford, γενικά έχει επικεντρωθεί στην παγκόσμια «One Ford» στρατηγική της. Αυτός είναι και ο λόγος που είδαμε τα Focus ST και Fiesta ST που μπορείτε να βρείτε και στην Ευρώπη, δίπλα βέβαια στην Mustang (που σύντομα θα έρθει καις την Ευρώπη).
Χώρες εκτός ΗΠΑ ωστόσο δεν «καταναλώνουν» με τον ίδιο ενθουσιασμό τα μεγάλα SUV, και γι’ αυτό το συγκεκριμένο μπορεί να μην μας έρθει και από εδώ. Το Flex δεν είναι νέο στην αγορά αλλά εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο, πανέμορφο αυτοκίνητο και για το 2013. Αν η Ford έβγαζε για την Ελλάδα κάποιο οικογενειακό αντίστοιχου μεγέθους, θα το αγοράζατε άραγε;




Range Rover Sport (© Motoring Research)


Range Rover Sport
Το ολοκαίνουργιο Range Rover Sport είναι βασισμένο περισσότερο στο θρυλικό Range Rover, παρά στο Discovery. Ως αποτέλεσμα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με μοναδική οδηγική συμπεριφορά, άλλωστε το είπε και ο Daniel Craig μετά την βόλτα που έκανε στην έκθεση και δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με έναν Bond.
Εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, το νέο μοντέλο είναι πιο κομψό και στιβαρό από το προηγούμενο, ενώ το εσωτερικό είναι πλέον πολύ πιο εκλεπτυσμένο. Η Land Rover έχει πουλήσει στην Νέα Υόρκη περισσότερα αυτοκίνητα του παλιού μοντέλου από όσα έχει πουλήσει οπουδήποτε αλλού και έτσι έχει υψηλές προσδοκίες για τις πωλήσεις του νέου της μοντέλου σε αυτήν την πολιτεία.  

Έκθεση αυτοκινήτου Νέας Υόρκης: τα καλύτερα αυτοκίνητα που είδαμε (© Motoring Research)
Toyota Highlander
Το Toyota Highlander των ΗΠΑ είναι ουσιαστικά ο μεγάλος αδερφός του Toyota RAV4. Το μοντέλο αυτό, τρίτης γενιάς, έχει σημαντικές βελτιώσεις.
Το έξυπνο και όμορφο σαλόνι του χωράει μέχρι και 6, και υπάρχει αντίστοιχο υβριδικό μοντέλο για όσους θέλουν κάτι που να ανταγωνίζεται κάτι σαν το Lexus RX450h. Η γενικότερη αίσθηση είναι πως θα έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία. 

1 σχόλιο:

  1. "για εμένα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον σίγουρα! Και ψάχνω να επενδύσω σε καποιο! Έχω δει και προσανατολίζομαι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα audi https://www.audi.gr/gr/web/el/models.html?bytype=plug-in-hybride
    Θα μπορούσατε να κάνετε ένα αφιέρωμα για τα τοπ brands στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.? ευχαριστώ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή