Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Παράλια Πιερίας, η έκπληξη του καλοκαιριού


Με καινούργια πολυτελή και καλόγουστα ξενοδοχεία να στολίζουν τις παραμυθένιες παραλίες της, η ριβιέρα του... Ολύμπου
φαίνεται να εξελίσσεται σε τουριστικό προορισμό για επισκέπτες με άποψη και να διεκδικεί αναγνωρίσιμη θέση στην ατζέντα του Έλληνα ταξιδιώτη που θέλει να απολαύσει το φυσικό και τον αρχαιολογικό πλούτο του τόπου με άνεση και παροχές επιπέδου.
 παραλία Κατερίνης
παραλία Κατερίνης
Στη σκιά του ιερού βουνού απλώνονται ατελείωτες χρυσαφένιες παραλίες αλλά και απομονωμένοι μικροί κόλποι, ενώ οι πευκώνες κατηφορίζουν μέχρι τη θάλασσα. Αν και το μήκος του θαλασσινού μετώπου των ακτών της Πιερίας εκτείνεται σε μήκος 70 χλμ., με 16 οργανωμένες ακτές, οι νότιες παραλίες είναι αυτές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, καθώς εκεί αναπτύσσονται χρόνο με το χρόνο πολυτελείς και σοφιστικέ ξενοδοχειακές μονάδες που προσφέρουν παροχές υψηλού επιπέδου, αντάξιες του μαγικού τόπου που τις περιβάλλει. Το υπέροχο αρχαιολογικό πάρκο στο Δίον με το ιερό του Διός Υψίστου και τα λευκά αγάλματα που προβάλλουν μέσα από το νερό, το πανέμορφο πετρόχτιστο παραδοσιακό χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα, το ζωντανό Λιτόχωρο –αληθινή πύλη για τον Όλυμπο– θα κρατήσουν τον επισκέπτη στη Νότια Πιερία. Και όχι μόνο αυτά. Ολόκληρη η νότια παραλιακή ζώνη ξεχειλίζει από ζωντάνια, με τα καφέ, τα μπαρ, τα κλαμπ, τις ταβέρνες και τα εστιατόρια να κάνουν πρωταθλητισμό σε non stop δράση, από νωρίς το πρωί μέχρι τα χαράματα της άλλης ημέρας. 
Στην παραλία της Κατερίνης με την απέραντη αμμουδερή ακτή και τη ρηχή καταγάλανη θάλασσα μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ ( ποδήλατο, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, αλεξίπτωτο θάλασσας, wind surfing ). Στον κεντρικό δρόμο πολλοί τουρίστες από ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, πολλά καταστήματα –τα γουναρικά δίπλα δίπλα με τα μαγιό–, πολλά μπαρ, καφέ και ταβέρνες και πιο πέρα το σούπερ μοντέρνο «Villa White Club» με guest stars της ποπ και της ροκ μουσικής, που μαζεύει όλο τον νεαρόκοσμο της περιοχής. Παλαιάς κοπής τα περισσότερα συμπαθητικά ξενοδοχεία στον οικισμό, ενώ προς την έξοδο το «Mediterranean Village» στην παραλία, με καφέ κι εστιατόρια γύρω από την πισίνα, είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα της Πιερίας, ενώ η ύπαρξή του είναι αποφασιστικής σημασίας για την αναβάθμιση της περιοχής σε τουριστικό προορισμό με αξιώσεις. Ακόμη κι αν δεν μείνετε εκεί, πηγαίνετε για φαγητό στο εστιατόριο του «Paprika». Θαλασσινό αεράκι, πολύ ευγενικό προσωπικό, μια τεράστια ποικιλία θαλασσινών ( άψογα ντόπια μύδια και γαρίδες ) γι’ αρχή και ξεχωριστά πιάτα με βάση το κρέας και το ψάρι σε μεσογειακό ύφος. Από καιρού εις καιρόν θα πετύχετε μπομπότα και γαλατόπιτα φτιαγμένη από ντόπια μαγείρισσα. Αξίζει να τα ζητήσετε εκ των προτέρων, διότι είναι τέλεια. 



 Mediterranean Village
Mediterranean Village


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου