Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Τεχνητή βροχή «μετεωριτών» στην τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Τόκιο;






YOUTUBE/ALE Co., Ltd. / 株式会社ALE
Πρόκειται για ένα τολμηρό σχέδιο της εταιρείας «Star-Ale», βάσει του οποίου μικρά σφαιρίδια γεμάτα με αέριο θα απελευθερωθούν από κάποιον μικρο-δορυφόρο, 200 χιλιόμετρα πάνω από τον ουρανό του Τόκιο



.Αν και ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι Ιάπωνες ήδη προετοιμάζονται εντατικά για τη δική τους Ολυμπιάδα, που θα φιλοξενηθεί στο Τόκιο το 2020.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο «Lost at a minor», στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν το κοινό, οι διοργανωτές σχεδιάζουν μία τεχνητή βροχή «μετεωριτών», κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων.
Πώς θα γίνει αυτό; Πρόκειται για ένα τολμηρό σχέδιο της εταιρείας «Star-Ale», βάσει του οποίου μικρά σφαιρίδια γεμάτα με αέριο θα απελευθερωθούν από κάποιον μικρο-δορυφόρο, 200 χιλιόμετρα πάνω από τον ουρανό του Τόκιο.
Όπως και οι πραγματικοί διάττοντες αστέρες, τα συγκεκριμένα σωματίδια θα καίγονται –με πιο αργό ρυθμό- κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης, ενώ θα «ζωγραφίζουν» τον ουρανό με αρκετά διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με το αέριο που φέρουν, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές με χρονικό ορίζοντα το 2018, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο πρότζεκτ μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά και αν θα μπορεί να δέχεται… παραγγελίες για βροχές «αστεριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου