Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΑΠΕΔΟΜΗΧΑΝΗ!!! Ποιος κρύβεται πίσω από την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ του 21ου αιώνα;;; (VIDEO)

Η υπέρτατη φραπεδομηχανή κατασκευάστηκε από έλληνες φοιτητές
του ΤΕΙ Κρήτης και όπως δήλωσαν στο Newsit οι περήφανοι δημιουργοί της "φτιάχνει πολύ καλό καφέ". Δείτε το video.Το ελληνικό δαιμόνιο είναι γνωστό στα πέρατα της γης. Οι καινοτόμες ιδέες άλλωστε είναι αυτές που θα μας βγάλουν από την κρίση και θα κάνουν το greek succes story πραγματικότητα.


Στο πνεύμα αυτό, δύο νέα παλικάρια, ο 27χρονος Γιώργος Μπαρούμας και ο 28χρονος Σταύρος Ζαμπέτης, φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, κατασκεύασαν την υπέρτατη φραπεδομηχανή!


Η δημιουργία της έγινε στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας που είχαν να παρουσιάσουν οι δύο δαιμόνιοι φοιτητές και η αρχική ιδέα ανήκει στον επιβλέπων καθηγητή τους, Αριστείδη Κυπράκη.


Οπως δήλωσε στο Newsit o τελειόφοιτος Γιώργος Μπαρούμας "θέλαμε να κατασκευάσουμε μια μηχανή που να μας δείξει την άναμειξη υγρών και στερεών με τη δυνατότητα του PLC και έτσι το καλύτερο ήταν να φτιάξουμε μια φραπεδέρια. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό".



ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΦΡΑΠΕΔΕΡΙΑ

Ο Γιώργος μάλιστα πρόσθεσε με χιούμορ "αμέσως μετά την παρουσίασης φτιάξαμε καφέδες για τους καθηγητές, τους συμφοιτητές και τους φίλους μας. Τα σχόλια και οι κριτικές ήταν θετικά. Μας έλεγαν πως ειναι πετυχημένος και πολύ ωραίος ο καφές".

Η υπέρτατη φραπεδέρια ζυγίζει περίπου 10 κιλά και μπορεί να γεμίσει το μεγάλο ποτήρι του καφέ που κυκλοφορεί στο εμπόριο, δηλαδή περίπου 400 ml. Eπίσης μπορεί να προγραμματιστεί για να φτιάξει καφέ για όλα τα γούστα, δηλαδή σκέτο, μέτριο, γλυκό ή με προσθήκη γάλακτος.


Η φραπεδομηχανή μπορεί να κυκλοφορήσει στο εμπόριο εφόσον υποστεί τις απαραίτητες βελτιώσεις. Είναι σημαντικό κάποια εταιρεία να δείξει ενδιαφέρον και να ενισχύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα.


Μυαλά και ιδέες ελληνικές υπάρχουν, μένει να γίνουν και εκμεταλλεύσιμα..
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου