Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Koenigsegg "One:1". Με 450 χλμ./ώρα θα πάρει το ρεκόρ Γκίνες της Bugatti Veyron




Τον τίτλο του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο θέλει να πάρει το Koenigsegg One : 1, το οποίο σύντομα θα αποκαλυφθεί, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σήμερα το αφεντικό της εταιρίας, ο Christian von Koenigsegg.


Μιλώντας στο Business Week ,  Von Koenigsegg είπε ότι το "One:1" θα μπορεί να πιάσει ανώτατη ταχύτητα τουλάχιστον 450 χλμ/ώρα, η οποία θα το  καταστήσει πιο γρήγορο από την Bugatti Veyron Super Sport, που είναι η κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής με 415 χλμ./ώρα.
Παράλληλα το "One:1" αναμένεται να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο σε επιτάχυνση, από τα 0 στα 200 χλμ./ώρα, από τα 0 στα 300 χλμ./ώρα, ενώ, είτε το πιστεύετε είτε όχι, η Koenigsegg ισχυρίζεται ότι το δημιούργημά της θα φτάνει τα 400 χλμ./ώρα σε μόνο 20 δευτερόλεπτα , 25 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ό, τι η Veyron .
Δεν έγινε γνωστό το πότε θα είναι διαθέσιμο προς πώληση το "One:1" , το οποίο πάντως θα είναι έτοιμο για δοκιμές στο τέλος του χρόνου. Όσον αφορά την τιμή του; Θα ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ.
Όλα δείχνουν ότι η Koenigsegg έδωσε την ονομασία "One : 1", κάθε άλλο παρά τυχαία. Και αυτό γιατί το δημιούργημά της θα διαθέτει 1 ίππο για κάθε 1 κιλό βάρους. Με αυτό το δεδομένο ο κινητήρας θα πρέπει να είναι ένας twin - turbo 5.0 - λίτρων V8 που αποδίδει περίπου 1.400 ίππους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου