Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αγάθωνας και (Alcohol is free) νικητής για την Eurovision 2013

Και έγινε τελικά και αυτό! Ένας ρεμπέτης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας. 
Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης με το τραγούδι "Alcohol is free" κέρδισαν εύκολα τα υπόλοιπα τρία τραγούδια και φυσικά πανηγύρισαν και καταχειροκροτήθηκαν.



Το "Alcohol is free" (Το αλκοόλ είναι δωρεάν) θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 16 Μαΐου στο Μάλμε. Στις 14 Μαΐου θα γίνει ο Πρώτος Ημιτελικός και στις 18 Μαΐου ο Τελικός. 
Το "Alcohol is free" επιλέχτηκε κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και την κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων μέτρησε εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το κοινό ψήφισε μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων.
Η βραδιά του τελικού ήταν μία όμορφη βραδεία με χιούμορ Καπουτζίδη και μία Βανδή λίγο ντροπαλή!
Φυσικά όμως  απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια για την παρουσίαση τους.
Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι Μέλισσες και η Ελένη Φουρέιρα υποδέχτηκαν στη σκηνή τον Dima Billan, τη Ruslana, τον Alexander Rybak, τη Marija Serifovic, ενώ το ρόλο των δημοσιογράφων πήραν για λίγο οι παρουσιαστές όταν βρέθηκαν στη σκηνή με τους καλεσμένους.
Την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έκανε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Βίκυ Λέανδρος.
Πέρα από τις ζωντανές εμφανίσεις της Θωμαή Απέργη ("One last kiss"), των Alex Leon feat. Giorgina ("Angel") και της Αγγελικής Ηλιάδη ("Χίλιες και μία νύχτες") που διαγωνίστηκαν για το εισιτήριο του Μεγάλου Τελικού, στη σκηνή του Gazi Music Hall εμφανίστηκαν έξι νικητές της Εurovision σε ολοκαίνουργια ντουέτα με τους πιο δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές.
Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι Μέλισσες και η Ελένη Φουρέιρα υποδέχτηκαν στη σκηνή τον Dima Billan, τη Ruslana, τον Alexander Rybak και τη Marija Serifovic, ενώ σημαντική στιγμή του φετινού ελληνικού τελικού ήταν και το ντουέτο της Έλενας Παπαρίζου με τη Βίκυ Λέανδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου