Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πραγματικές εικόνες ή Photoshop;


Με τόσο πολλούς “μάγους” του photoshop να υπάρχουν στις μέρες μας, είναι συχνά δύσκολο να πιστέψουμε αν μια φωτογραφία είναι αληθινή ή ψεύτικη. Στην πραγματικότητα και οι αληθινές φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο μας κάνουν να σκεφτούμε ότι μπορεί να μην είναι πραγματικές αλλά αποτέλεσμα επεξεργασίας. Στη συνέχεια θα δείτε μια λίστα που μπορεί να σκεφτείτε ότι έχουν περάσει από photoshop αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές.
1. Προσγείωση πάνω από την παραλία Maho
perierga.gr - Πραγματικές εικόνες ή Photoshop;

Τα 10 παλαιότερα πανεπιστήμια σε συνεχή λειτουργία!



Η λατινική φράση “Universitas magistrorum et scholarium” σημαίνει «κοινότητα των δασκάλων και λογίων» και αποτελεί τον πρόδρομο της λέξης “University”

2ΗΜΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΕΟΥ ΠΑΜΒΡΥΑΚΟΥ (Φωτογραφίες)



Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΝΩ ΜΗΛΙΑΣ 2016

Κοσμοπλημμύρα στο πανηγύρι στην Άνω Μηλιάς που γίνεται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της πολιούχου του χωριού, της Αγίας Παρασκευής. 


Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!


Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι “τα σπάνια αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια” και έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς δεν είναι πάντα το μέγεθος που μετράει. Στο πλαίσιο αυτό οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις μεγαλύτερες σε έκταση. Το αντίθετο μάλιστα, αφού πολλές από αυτές έχουν διακριθεί για απίθανες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά τοπία, πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα αλλά και φιλόξενους κατοίκους. Άλλωστε τι να τα κάνεις τα πολλά τετραγωνικά όταν σε ένα μικρό κομμάτι εδάφους συγκεντρώνεις όλες τις ομορφιές του κόσμου;
1. Μαλδίβες
perierga.gr - Οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου!

Υποβρύχια «πλωτά» τούνελ 25 δις δολλαρίων αλλάζουν τη μετακίνηση στη Νορβηγία


Η Νορβηγία είναι γνωστή για μερικές από τις πιο γραφικές διαδρομές στον κόσμο. Ειδικά στη δυτική ακτή της χώρας, από το Κρίστιανσαντ προς Τρόντχαϊμ, η θέα στο πιο διάσημο φιόρδ είναι εκπληκτική. Παρόλα αυτά χρειάζονται ούτε λίγο ούτε πολύ 21 ώρες για να φτάσει κάποιος εκεί – όλα αυτά χάρη σε επτά διαφορετικές διασταυρώσεις πορθμείων. Έτσι μια λύση με υποβρύχιες πλωτές σήραγγες έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα του ταξιδιού. Οι σήραγγες θα αποτελούνται από μεγάλους σωλήνες στα 35 μέτρα βάθος και καθεμία από αυτές θα είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να καλύπτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
perierga.gr - Στη Νορβηγία τα πρώτα υποβρύχια “πλωτά” τούνελ!
Η κατακόρυφη θέση των σωλήνων θα ελέγχεται από μια σειρά από προβλήτες που θα επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ ο σχεδιασμός τους θα είναι τέτοιος που δεν θα επηρεάζονται από την παλίρροια και τον καιρό, ενώ δεδομένης της θέσης τους κάτω από το νερό ούτε ο άνεμος αλλά ούτε και τα κύματα θα δημιουργούν προβλήματα. Οι συνθήκες οδήγησης θα είναι σαν αυτές σε μια κλασική σήραγγα, με τους υπευθύνους να εγγυώνται την απόλυτη ασφάλεια της κατασκευής.
perierga.gr - Στη Νορβηγία τα πρώτα υποβρύχια “πλωτά” τούνελ!
Το κόστος θα αγγίξει τα 25 δις δολάρια, ενώ η πρώτη από αυτές προτείνεται για το φιόρδ Sognefjord και θα συνδέει τα χωριά Oppedal και Lavik. Η κατασκευή της αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 7 χρόνια, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα μια σειρά από γεωλογικές μελέτες. Μάλιστα, οι κατασκευαστές έχουν σκοπό να επεκτείνουν το έργο κατά μήκος πολλών φιόρδ μέχρι το 2035.
perierga.gr - Στη Νορβηγία τα πρώτα υποβρύχια “πλωτά” τούνελ!
Οι προβλήτες στην επιφάνεια της θάλασσας θα έχουν μεταξύ του από σταση αρκετή ώστε να επιτέπεται η αναμπόδιστη διέλευση των πλοίων.

perierga.gr - Στη Νορβηγία τα πρώτα υποβρύχια “πλωτά” τούνελ!
Το εξαιρετικού κάλλους φυσικό τοπίο δεν θα επηρεαστεί παρά ελάχιστα και σίγουρα λιγότερο από την κατασκευή μιας συμβατικής γέφυρας.
perierga.gr - Στη Νορβηγία τα πρώτα υποβρύχια “πλωτά” τούνελ!

Σήμερα Τετάρτη η "πρώτη" του ΠΑΟ Κ.ΜΗΛΙΑΣ !!!




Σήμερα  Τετάρτη θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο ο

 ΠΑΟ Κ.ΜΗΛΙΑΣ

Γαμήλιες ενδυμασίες στον κόσμο!




Μπορεί ο καθένας από εμάς να έχει συνδέσει τον γάμο

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Καβάλα σε μπουλντόζα εμφανίζεται καλλιτέχνης στο πανηγύρι-υπερθέαμα της Σύρου [VIDEO]

Λίγα πράγματα είναι πιο φαντασμαγορικά από το ελληνικό το πανηγύρι. Είναι όμως μερικά πανηγύρια τα οποία διοργανώνονται από μερακλήδες, οι οποίοι ψάχνουν για αυτό το κάτι το παραπάνω που θα κάνει τη διαφορά.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Έρχονται άλλες 10 ανεμογεννήτριες στα Φωτεινά και στον Άγιο Δημήτριο!!!


Έχοντας ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών 
μας, μέσω της σωστής.....

NEFELI CLUB ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΝΗΓΎΡΙ ΤΟΥ ΧΟΡΊΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 - ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ DJ NTAS (Φωτογραφίες)


Έκλεισαν τον δρόμο προς Φωτεινά-Αγιο Δημήτριο οι 200 μετανάστες στο Κτήμα-Ηρακλή!


Οι 200 μετανάστες που φιλοξενούνται στο Κτήμα Ηρακλή στην Κάτω Μηλιά

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Κάτοικοι, φίλοι και επισκέπτες της Μηλιάς Πιερίας: Σας καλούμε να καταψηφίσετε τη δημιουργία Αιολικού Πάρκου στα Πιέρια Όρη

Στα πλαίσια της ενημέρωσης σχετικά με την εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ από ιδιωτική εταιρία στους ορεινούς όγκους του νομού Πιερίας 


και συγκεκριμένα στα Πιέρια Όρη, εμείς οι απλοί πολίτες, οι φίλοι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μηλιάς Πιερίας αποφασίσαμε να εκδώσουμε το παρακάτω ψήφισμα.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

2ΗΜΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΕΟΥ ΠΑΜΒΡΥΑΚΟΥ


ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης









































Για ακόμα μια χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης κάνει το καλοκαίρι στην πόλη πιο κινηματογραφικό! 

"Δρυάνιστα" ΑΠΟΨΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Εταιρείες δισεκατομμυρίων που ξεκίνησαν από ένα γκαράζ


Ξεκίνησαν από το μηδέν και σήμερα είναι τα «αστέρια» του επιχειρηματικού κόσμου